Meny

Raggmunk med morot, äpple och lingon

4 PORTIONER

1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 morötter, grovt rivna
2 potatisar, grovt rivna
salt och peppar
smör, till stekning
2 äpplen, urkärnade och i klyftor
1 lök, skivad
timjan

TILL SERVERING
rårörda lingon

Vispa ihop ägg, vetemjöl och mjölk till en jämn smet. Rör ner morötter och potatis, smaksätt med salt och peppar.

Stek raggmunkarna gyllenbruna i smör i en varm stekpanna. Stek äpple och lök med timjan ett par minuter i en klick smör.

Gott med lingon till.

Recept: Ingela Persson

Tips äpple, morot & potatis

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...