Meny

Potatis- och jordärtskocksgratäng

4–6 PORTIONER

300 g jordärtskockor
300 g potatis
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 tsk timjan
2 vitlöksklyftor, rivna
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°.

Skrubba jordärtskockorna rena och skala potatisen. Skär dem i riktigt tunna skivor, gärna på en mandolin. Blanda skivorna i en bunke. Fördela dem jämnt och tunt på en plåt.

Vispa ihop grädde, mjölk, timjan och vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Täck rotfruktsskivorna nätt och jämnt med gräddmjölken. Gratinera i ugnen 20–30 minuter. Höj temperaturen till 225° de sista minuterna så att gratängen blir lite knaprig och får riktigt fin färg.

Recept: Ingela Persson

Tips jordärtskocka & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...