Meny

Jordärtskocka på två vis

4 PORTIONER

600 g jordärtskocka
2 msk olivolja
2 dl grädde
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 nävar salta potatischips
1/2 dl hackad persilja

Sätt ugnen på 175°C.

Skala hälften av skockorna och skär i bitar. Stek dem i 1 msk av oljan i en vid kastrull så att de får lite färg. Tillsätt grädde, koka upp och sjud tills de är mjuka. Späd ev med lite vatten.

Skrubba resten av skockorna, dela och lägg på en plåt. Riv vitlöken och blanda med resten av oljan. Blanda vitlöksoljan med skockorna, salta, peppra och rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills de är mjuka.

Mixa de gräddkokta skockorna slätt i en mixer eller med mixerstav och smaksätt med salt och peppar.

Lägg de rostade skockorna på ett fat, lägg på en klick jordärtskockskräm och toppa med chips och persilja. Gott som förrätt eller till viltstek.

Recept: Ingela Persson

Tips jordärtskocka

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...