Meny

Jordärtskocka med morot och matvete

4 PORTIONER

ca 500 g jordärtskockor, skalade och tärnade
2 morötter, skalade och tärnade
4 dl grönsaksbuljong
1 lök, tunt skivad
1 burk kokt matvete
1 dl pumpakärnor
rikligt med hackad persilja

RÖDVINSVINÄGRETT:
2 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
salt och peppar

Vispa ihop ingredienserna till ­vinägretten i en skål. Smaksätt med salt och peppar.

Koka jordärtskockor och morötter mjuka i buljong. Tillsätt lök och matvete i slutet och värm. Häll av buljongen och smaksätt med ­vinägrett, salt och peppar.

Rosta pumpakärnorna i en het stekpanna utan fett.

Fördela jordärtskocksblandningen på tallrikarna och strö över pumpafrön och persilja.

Gott till exempelvis kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips jordärtskocka

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...