Meny

Gräddkokt jordärtskocka med grönkål

4 PORTIONER

400 g jordärtskockor
2 dl strimlad grönkål
2 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1–2 msk stark senap
salt och peppar

Skala jordärtskockorna och skär i ca 5 mm tjocka skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt grönkålen koka med någon minut mot slutet. Häll av vattnet och låt rinna av.

Smält smör i en kastrull och vispa i mjöl. Häll på grädde och mjölk under vispning. Låt koka i ett par minuter. Vänd ner skockorna och kålen och smaksätt med senap, salt och peppar.

Gott till exempelvis rökt lax och vilt.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål & jordärtskocka

Grönt

Jordärtskocka

Jordärtskockan är släkt med solrosen och kan bli lika hög. Men den blommar med betydlig mer anspråkslösa blommor...