Meny

Grönkålsrisotto med citron

4 PORTIONER

4 dl avorioris
1 vitlöksklyfta, hackad
olivolja
2 dl vitt vin
ca 8 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
100 g grönkål, hackad
1 dl hackad sallads- eller purjolök
2 dl riven pecorinoost
salt och peppar
saft och rivet skal av 1/2 citron

Fräs ris och vitlök i olivolja i en vid kastrull, tillsätt vin och låt koka nästan torrt. Koka upp buljongen i en annan kastrull. Tillsätt buljong i riset, ett par deciliter i taget, tills riset är mjukt.

Fräs grönkål och lök lätt i olivolja i en stekpanna. Vänd ner tillsammans med ost i risotton. Smaka av med salt, peppar och citronsaft och -skal. Späd med buljong om risotton känns för tjock.

Recept: Ingela Persson

Tips citron & grönkål

Grönt

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...