Meny

Rogers grönkålssoppa

4 PORTIONER

6 potatisar, skalade och i mindre bitar
2 lökar, grovt hackade
2 msk olivolja
1 tomat, i mindre bitar
1 tsk riven färsk ingefära
1 chilifrukt, finhackad
ca 1 1/2 liter kyckling- eller grönsaksbuljong
200 g grönkål, strimlad
salt och peppar

Fräs potatis och lök i olivolja i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt tomat, ingefära, chili och buljong. Låt sjuda tills potatisen är mjuk.

Vänd ner grönkålen och låt koka i ytterligare ett par minuter. Mixa slätt och smaksätt med salt, peppar och ett par droppar riktigt god olivolja.

Servera gärna soppan med kokt ägg i och bröd till.

Tips grönkål

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...