Meny

Gräddkokt grönkål med senap

4 PORTIONER

250 g grönkål, strimlad
2 msk smör
1 tsk vetemjöl
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 liten bit av en buljongtärning
salt och peppar
1–2 msk stark senap
1/2 pkt bacon, knaperstekt
hackad persilja

Fräs grönkålen mjuk i hälften av smöret i en kastrull.

Smält resterande smör i en annan kastrull, tillsätt mjöl och rör om. Slå på grädde och mjölk och smula ner buljongtärningen. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.

Rör ner grönkålen i gräddkoket. Smaksätt med salt, peppar och senap. Rör ner knaperstekt bacon och strö över hackad persilja strax innan servering.

Gott till exempelvis rimmat stekt fläsk.

Recept: Ingela Persson

Tips grönkål

kale-438964_1920

Grönkål

Grönkål är antagligen den äldsta kålsort vi har. Den finns i gröna och violetta nyanser med olika krusiga blad...