Meny

Pasta med saffransstekt kålrot med torkad och fräst grönkål

4 PORTIONER

1 knippe grönkål
olivolja
salt och peppar
1 kålrot
smör
lite saffran
2 vitlöksklyftor, hackade
1 sats pastadeg, se recept

Sätt ugnen på 80°.

Repa bladen från grönkålsstjälkarna och skölj dem väl. Koka i lättsaltat vatten ett par minuter. Häll av och kyl i kallt vatten. Låt rinna av på en handduk. Vänd hälften av bladen i lite olivolja och salt. Bred ut dem på en ugnsplåt och torka i ugnen i 2 timmar.

Skär kålroten i centimeterstora tärningar. Stek i smör tillsammans med saffran tills de fått färg. Sänk värmen och stek långsamt tills de blivit mjuka. Salta och peppra.

Skär resterande grönkål i grova bitar. Fräs hastigt i smör tillsammans med vitlök. Salta och peppra.

Servera med nykokt hemgjord pasta, lite olivolja och någon vällagrad ost.

Recept: Mauritz Larsson

Tips grönkål & kålrot

Grönt

Kålrot

Kålrot heter på engelska ”swede” och har ansetts vara svensk, men antagligen utvecklades den i Schweiz som en...