Meny

Kålrot med palmkål & ingefära

4 PORTIONER

500 g kålrot
4 blad palmkål
1 lök
25 g smör
2 tsk riven ingefära
1 msk honung
salt och peppar

Skala kålrötterna och skär i jämnstora tärningar. Riv bort kålbladet från stammen och riv i mindre bitar. Skala och skiva löken.

Koka kålroten nätt och jämnt mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Smält smöret i en stekpanna och tillsätt ingefära. Stek kålroten i smöret tills den börjar få färg och låt lök och kål steka med ett par minuter.

Ringla över honung och smaka av med salt och peppar. Gott till exempelvis milda korvar eller gratinerad ost.

Recept: Ingela Persson

Tips kålrot

Kålrot

Kålrot heter på engelska ”swede” och har ansetts vara svensk, men antagligen utvecklades den i Schweiz som en...