Meny

Rolands kålrotspuré

4 PORTIONER

600 g kålrot
200 g morot
1/2 lök, grovt hackad
ca 1 liter grönsaksbuljong
2–3 msk smör
en liten bit färsk ingefära, riven
hackad koriander
salt och peppar

Skala kålroten och morötterna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem tillsammans med lök i en kastrull. Täck med buljong och koka alltsammans mjukt.

Lyft upp rotfrukterna och löken och mixa dem till puré. Lägg över purén i en ny kastrull. Tillsätt smör och ingefära och värm. Späd eventuellt med lite buljong till önskad konsistens. Smaksätt med koriander, salt och peppar.

Gott till exempelvis kokt fläskkorv eller stekt fisk.

Recept: Roland Persson

Tips kålrot & morot

Grönt

Lite annat

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...