Meny

Smörstekt kålrot med senap och kavring

4 portioner

2 små kålrötter eller 1 stor
2 skivor kavring
smör
salt och peppar
1 tsk vinäger
1 dl majonnäs
1 msk senap

Skala kålroten och skär i jämnstora tärningar. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och låt rinna av väl.

Kantskär kavringen och skär brödet i små tärningar. Stek knapriga i lite smör. Lägg över kavringen på en bit hushållspapper.

Stek kålroten gyllenbrun i smör. Salta, peppra och stänk över vinäger.

Blanda majonnäs och senap i en skål. Strö över kavringssmul. Servera kålroten med majonnäsen. Gott till exempelvis färsbiffar.

Tips kålrot

Kålrot

Kålrot heter på engelska ”swede” och har ansetts vara svensk, men antagligen utvecklades den i Schweiz som en...