Smörig kålrot med senap
4 PORTIONER
1 kålrot
50 g smör
2 dl skivad purjolök
1 tsk grov dijonsenap
salt och peppar
2 msk grovt hackad persilja
Skala kålroten, skär i jämnstora små tärningar. Koka nätt och jämnt mjuk i saltat vatten. Häll av, låt rinna av väl.
Smält smöret och rör ner purjon. Låt småputtra ett par minuter tills purjon mjuknat. Vänd ner kålrot, smaksätt med senap, salt och peppar. Strö i persilja. Gott till färsbiffar, köttbullar eller fläskstek.
33 recept med Kålrot
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Niinas rotfruktsbiffar
- Ugnsrostad kålrot med potatis & äpple
- Mustig höstsoppa
- Kålrot i ugn med myntadipp
- Smörstekt kålrot med äpple & rosmarin
- Krämig kålsallad med senap
- Senapsmarinerad kålrot
- Kålrot med palmkål & ingefära
- Smörig kålrot med senap
- Bakad kålrot med brynt nötsmör
- Bakad kålrot med senapssmör & persilja
- Kålrotssallad med äpple
- Stekt kålrot med brynt ingefärssmör
- Smörstekt kålrot med senap och kavring
- Ugnsstekt kålrot med apelsin och rosmarin
- Sallad med kålrot, grönkål och dinkel
- Pasta med saffransstekt kålrot med torkad och fräst grönkål
- Rolands kålrotspuré
- Kålrotssallad med grönkål och äpple
- Kålrotssallad
- Kålrotsragu med brysselkål och senap
- Kålrot- och pepparrotsstomp
- Kålrot med palmkål och äpple
- Kålrot med apelsin och ingefära
- Grönkålssallad med inlagd kålrot, rivet äpple, valnötter och getost
- Bönsallad med grönkål och kålrot
- Bräserad kålrot med äpple och morot
- Gott mos på kålrot, morot och potatis

Kålrot
Kålrot heter på engelska ”swede” och har ansetts vara svensk, men antagligen utvecklades den i Schweiz som en...