Meny

Kålrot- och pepparrotsstomp

4 PORTIONER

1 kålrot
olivolja
1 msk smör
1 gul lök, finhackad
1 tsk vinäger
1 vitlöksklyfta, pressad
1 bit pepparrot, riven
salt och peppar
strösocker

Sätt ugnen på 175°.

Skala kålroten och skär i grova bitar. Vänd i olivolja i en ugnssäker form. Stek mjuka i ugnen, ca 40 minuter.

Bryn smör i en kastrull. Lägg i lök och stek mjuk. Tillsätt den ugnssteka kålroten. Mosa grovt. Smaksätt med vinäger, vitlök, pepparrot, salt, peppar och en nypa socker.

Den här varianten på rotmos är god till en bit kött.

Recept: Mauritz Larsson

Tips kålrot & pepparrot

Pepparrot

Pepparrot är rik på viatmin C och har klarat mången täppt näsa tack vare den senapsolja som utsöndras när man...