Meny

Bakad kålrot med senapssmör & persilja

4 PORTIONER

2 kålrötter
1 tsk olja
salt och peppar
50 g smör
1 msk dijonsenap
2 msk hackad persilja
2 msk picklad rödlök

Sätt ugnen på 150°C.

Lägg kålrötterna på en plåt, picka några hål med en potatissticka. Gnid in dem med olja, salt och peppar. Baka kålrötterna mjuka i ugnen i ca 2 timmar. De ska bli mjuka med lite fastare kärna.

Vispa smöret luftigt och tillsätt senap. Dela kålrötterna, skär bort skalet om det känns för hårt.

Strö över persilja, lägg på en klick senapsmör och toppa med picklad rödlök. Gott till grönsallad och långbakad fläsksida.

Recept: Ingela Persson

Tips kålrot & rödlök

Rödlök

Rödlöken har mildare smak än sitt gula syskon, och kan därför användas rå i en helt annan utsträckning. Men den...