Meny

Penne med rödlök, tomat och oliver

4 PORTIONER

1/2 dl olivolja
300–400 g rödlök, skivad
1 msk råsocker
2 msk balsamvinäger
2 burkar hela tomater à 400 g
400–500 g penne rigate
150 g urkärnade svarta oliver
salt och svartpeppar
riven parmesanost

Hetta upp olja i en stor stekpanna, gryta eller kastrull. Tillsätt lök och socker och låt fräsa på låg värme tills löken blivit mjuk och karamelliserad, 25–30 minuter.

Häll över vinäger, koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Rör ner tomaterna och låt koka ihop tills såsen tjocknat ordentligt, ca 30 minuter.

Koka pastan ”al dente” enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Vänd ner oliverna och tomatblandningen. Salta och peppra.

Servera med riven parmesanost.

Tips rödlök

Rödlök

Rödlöken har mildare smak än sitt gula syskon, och kan därför användas rå i en helt annan utsträckning. Men den...