Meny

Syltad rödlök

1 SATS

300 g rödlök

LAG:
2 dl sherryvinäger
2 dl vatten
1 msk honung
2 lagerblad
10 svartpepparkorn, krossade

Koka upp lagen och låt svalna.

Skala löken, skär ur rotstocken och skär varje lök i 8 klyftor. Doppa dem i kokande saltat vatten i 30 sekunder. Kyl i isvatten och låt rinna av. Lägg klyftorna i lagen och låt marinera i minst 2 timmar.

Löken är hållbar i kylen ca 1 månad och är god att servera tillsammans med rostade grönsaker, kokt kål, stekt eller rökt fisk. Det fungerar med det mesta undantaget lufttorkade charkuterier.

Recept: Petter Nilsson

Tips rödlök

Rödlök

Rödlöken har mildare smak än sitt gula syskon, och kan därför användas rå i en helt annan utsträckning. Men den...