Meny

Wraps med brytbönor & ägg

4 PORTIONER

100 g brytbönor
4 ägg
2 tomater, urkärnade och skivade
1/2 rödlök, skivad
salt och malen svartpeppar
några droppar olivolja
lite citronskal och -saft
majonnäs
sallatsblad
4 stora tortillabröd

Ansa bönorna. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl. Mjukkoka äggen, ca 8 minuter. Skölj i kallt vatten, skala och skiva äggen.

Blanda bönor, tomat och lök. Smaksätt med salt, peppar, olja och citron.

Lägg ut ett tortillabröd, lägg på ett torrt sallatsblad i mitten. Bred lite majonnäs på bladet och fördela bönsallad och ägg på brödet. Vik ihop till rullar och packa in i smörpapper.

Recept: Ingela Persson

Tips brytbönor, rödlök, sallat & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...