Meny

Torsk med tomat och kapris

4 portioner

600 g torskfilé
salt och peppar
4 tomater
1 lök
2 msk kapris
½ dl fint skuren blekselleri
1 msk olivolja
100 g smör
1 knippe dill

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär torsken i portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Salta och peppra.

Tärna tomaterna. Skala löken och tärna den fint. Blanda tomater, lök, kapris, blekselleri och olivolja i en skål.

Stek fisken i ugnen i ca 10 minuter. Fördela tomatsalladen över fisken och stek den i ytterligare ca 5 minuter. Bryn samtidigt smöret gyllene. 

Skeda lite brynt smör över fisken, toppa med dill och servera med exempelvis kokt potatis och citronklyftor.

Tips kapris, tomat & torsk

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...