Meny

Soppa med fänkål, tomat och dill

4 PORTIONER

1 fänkål, skivad
1 lök, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
1 msk tomatpuré
1/2 tsk fänkålsfrön
1/2 tsk dillfrön
1/2–1 dl olivolja
4 tomater, tärnade
2 dl vitt vin
1 liter grönsaksbuljong
salt och peppar
hackad dill

Fräs fänkål, lök och vitlök mjuka tillsammans med tomatpuré och kryddor i lite av olivoljan i en kastrull. Tillsätt tomater och vin och sjud ca 10 minuter. Häll i buljong och låt sjuda ytterligare ca 20 minuter.

Mixa soppan slät. Tillsätt resterande olivolja och smaksätt med salt och peppar. Toppa soppan med hackad dill och servera gärna med räkor och aioli eller lite ugnsstekt lax och brödkrutonger.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...