Meny

Vinkokta musslor med fänkål

4 PORTIONER

1 fänkål, tunt skivad
1/2 morot, fint tärnad
1 gul lök, tunt skivad
3 vitlöksklyftor, tunt skivade
2 msk olivolja
saft av 1 citron
2 kg blåmusslor, skrubbade
3 dl vitt vin
salt och peppar
hackad persilja

Fräs fänkål, morot, lök och vitlök mjuka i olivolja i en stor vid kastrull. Pressa i citronsaft och rör runt. Till­sätt musslor och vin. Lägg på ett lock och låt koka upp. Rör runt lite. Musslorna är klara när de öppnat sig, det tar bara ett par minuter.

Fördela musslor och grönsaker i djupa tallrikar. Smaksätt buljongen med salt och peppar och häll över musslorna. Strö över persilja.

Gott med bröd till.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...