Meny
Fankal

Stekt fänkål med karamellsmak

2 portioner 

1–2 st fänkål
3 msk smör
2 msk olivolja
2 msk sirap, tex lönnsirap
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

Skär bort toppen på fänkålen och dela fänkålen i tjocka skivor. Värm en stekpanna, lägg i smör och olivolja. 

Stek fänkålen på båda sidor, ca 2 minuter tills de fått en fin gyllene färg. Ringla sirapen över fänkålen, se till att den blir ordentligt täckt. Salta och peppra efter smak. 

Lyft fänkålen ur pannan och servera varm till exempelvis ris, lamm och grönsaker. 

Recept: Niina Snijder

Tips fänkål, sirap & smör

Grönt

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...