Meny

Fänkålssoppa med mandel

4 PORTIONER

2 små fänkålsstånd, skivade
2 stjälkar blekselleri, skivade
1/2 purjolök, skivad
2 msk olivolja
1 dl sötmandlar, skållade
1 tsk fänkålsfrön
8 dl grönsaksbuljong
salt och peppar

TILL SERVERING:
riven parmesanost
ett par färska basilikablad

Fräs grönsakerna mjuka i olivolja i en kastrull utan att de får färg, 5–10 minuter. Tillsätt mandlar, fänkålsfrön och buljong. Koka upp och låt koka tills grönsakerna är mjuka, ca 30 minuter. Mixa slätt i en matberedare eller med en stavmixer. Smaksätt med salt och peppar.

Servera soppan med riven parmesanost och ett par rivna basilikablad.

Tips fänkål

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...