Meny

Fänkålscruditéer med apelsin och solrosfrön

8 portioner

1 st fänkål
5 st rädisor
2 apelsiner
1 msk flytande honung
1 kruka dill
1 dl olivolja
1 tsk rosépeppar
salt
50 g rostade solrosfrön 

Hyvla fänkålen och rädisorna tunt på en mandolin och lägg i isvatten en stund för att få dem riktigt krispiga. Plocka dillen och lägg den tillsammans med fänkålen och rädisorna. Skär bort skalet från en av apelsinerna och skär sedan ut citrusfiléerna genom att följa hinnorna med en vass kniv.

Pressa juicen ur den andra apelsinen, blanda med olivolja, salt och mortlad rosépeppar till en dressing. Häll av vattnet ordentligt från de hyvlade grönsakerna och rippla dressingen över. Toppa med rostade solrosfrön.

Trevlig sallad att servera på påskbordet.

Recept: Frida Sandberg

Tips fänkål & rädisor

Grönt

Fänkål

Fänkål finns i en kryddvariant där det främst är de torkade fröna som används. De dilliknande bladen får ibland...