Meny

Ugnsstekt fisk med tomat och fänkål

4 PORTIONER

1 fänkål, tunt skivad
1 gul lök, tunt skivad
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
3 tomater, skivade
1 dl vitt vin
1 dl grönsaksbuljong
1/2 dl olivolja
salt och peppar
ca 600 g fisk, t ex torsk eller lax
1/2 dl hackad dill
smör

Sätt ugnen på 175°.

Bottna en ugnssäker form med fänkåls-, lök- och vitlöksskivor. Lägg tomatskivor ovanpå. Häll över vin, buljong och olja. Salta och peppra. Stek grönsakerna i ugnen, 10 minuter.

Ta ut formen ur ugnen. Skär fisken i portionsbitar. Salta, peppra och lägg dem ovanpå grönsakerna. Strö över dill och klicka på lite smör. Stek i ugnen i ca 15 minuter.

Gott med kokt potatis till.

Recept: Ingela Persson

Tips fänkål & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...