Meny

Bruschetta med tomater och getostmousse

4 PORTIONER

4 skivor lantbröd
1 vitlöksklyfta
ca 1/2 dl riktigt god olivolja
4 tomater
2 msk strimlad färsk basilika
salt och peppar

GETOSTMOUSSE:
1 dl vispgrädde
100 g färsk getost
salt och peppar

Sätt ugnen på 250°.

Vispa ihop grädde och getost till moussen. Smaksätt med salt och peppar.

Grilla brödskivorna på ett galler i övre delen av ugnen eller stek dem gyllenbruna i en stekpanna. Gnid in ena sidan av det varma brödet med vitlök. Droppa över lite av olivoljan.

Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda dem med resterande olivolja och basilika i en skål. Salta och peppra. Fördela tomaterna på brödskivorna och servera med getostmousse.

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...