Meny

Tomatsallad med dijonsenap & krutonger

4 portioner

ca 4 tomater
1 lök, hackad
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl mild olivolja
1 msk majonnäs
1/2 tsk hackad dragon
salt och peppar
sallat
1 dl brödkrutonger
1 näve solrosfrön

Skiva eller tärna tomaterna och lägg i en skål tillsammans med den hackade löken. Vispa ihop senap, vinäger och olja. Rör ner majonnäsen och smaksätt med dragon, salt och peppar. Blanda dressingen med tomaterna och toppa med krutonger. Smaksätt med salt och peppar. Lägg sallatsblad på ett fat och skeda över tomatsalladen. Strö över solrosfrön och krutonger. Servera som tillbehör eller som en lättare lunch.

Recept: Ingela Persson

Tips krutonger, lök & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...