Meny
tomatoes-4238247_1920

Heta tomat- & bönburgare

4 portioner, ca 12 miniburgare

2 dl havregryn
6 dl kokta vita bönor
1 lök, finhackad
1 chili, hackad
150 g tomater, hackade
1 dl solrosfrön
½ tsk torkad basilika
½ tsk oregano
¼ tsk salt
3 msk majsstärkelse eller kikärtsmjöl
olja till stekning
Dipp:
4 dl yoghurt
2 tsk paprikapulver eller harissa
2 vitlöksklyftor, pressade
salt och peppar

Mixa havregryn till mjöl och sila bort spadet från bönorna. Blanda mjöl och bönor med lök, chili, hackade tomater, solrosfrön, kryddor och majsstärkelse/kikärtsmjöl. Mixa till en lagom fast konsistens, så att du kan forma burgare. Dela blandningen i ca 12 delar, rulla till bollar och platta ut till små burgare. 

Blanda alla ingredienser till dippen. Värm olja i en stekpanna och stek burgarna långsamt på medelhög värme, tills de fått fin färg på båda sidor.

Servera nystekta tomat- och bönburgare tillsammans med yoghurt-dippen och en god sallad.

Recept: Niina Snijder

Tips bönor, lök & tomater

Grönt

Lite annat