Meny

Tortilla med paprika, chorizo & svarta bönor

4–6 portioner

1 röd paprika
2 chorizo
1 frp kokta svarta bönor
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
salt och peppar
1/2 dl manchego
tortillabröd

Skär paprikan i tärningar, skiva chorizon, värm olja i en stekpanna och stek skivorna i ett par minuter. Lägg i paprikan och låt steka med tills det fått färg. 

Skölj bönorna och låt rinna av väl. Riv ner vitlöken i bönorna, rör om och smaka av med salt och peppar. Fördela chorizofräset på tortillabröden och riv över ost. Vik ihop.

Ta med som wraps på utflykt eller lägg wrapsen i en form, strö över lite mer ost och gratinera i ugnen och servera med grönsallad och gräddfil.

Tips bönor, chorizo & paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...