Meny

Rostad paprika med tomatvinägrett och fetaost

3–4 PORTIONER

1 gul paprika
1 röd paprika
1 msk olivolja

TOMATVINÄGRETT:
1 msk rödvinsvinäger
3 msk riktigt god olivolja
1 msk finhackade soltorkade tomater
1 liten vitlöksklyfta, finhackad

TILL SERVERING:
fetaost
rostade pinjenötter
bröd

Sätt ugnen på 200°.

Vänd paprikorna i olja och lägg dem på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek i ugnen tills skalen har spruckit lite, ca 15 minuter. Lägg de varma paprikorna i en bunke, täck med plastfilm och låt svalna. Dra av skalet. Halvera paprikorna, kärna ur och skär dem i breda strimlor.

Blanda ingredienserna till tomatvinägretten. Smaksätt med salt och peppar. Häll vinägretten över paprikorna och låt dra i ca 30 minuter. Smula över fetaost och pinjenötter och servera med en bit bröd.

Tips paprika

Paprika

En av de första växterna som började odlas i Sydamerika. Grön paprika skördas innan frukten är helt mogen. Blir...