Meny

Rostad grönsaksröra

4–6 portioner

2 paprikor
3 tomater
1 gul eller röd lök
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
4 msk god olja
salt och peppar
vinäger

Sätt ugnen på 250 grader med grilleffekten på.

Ansa och dela paprikan i 4 bitar. Dela tomaterna i klyftor. Skala och klyfta löken. Dela chilin och avlägsna fröna.

Dressa allt med lite olja och rosta sedan i ugnen tills det fått fin färg – det får gärna bli lite mörkt i kanterna,  20–30 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Finhacka allt och blanda med pressad vitlök och olja. Smaka av med salt, peppar, vinäger och lite socker eller honung.

Servera till grillade grönsaker, kött eller som dipp till brödet.

Recept: Frida Sandberg

Tips paprika & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...