Meny

Rostad paprika- och tomatdipp

1 sats

250 g paprika
1 rödlök
2 tomater
1 chili
4 vitlöksklyftor
1 tsk kummin
1 tsk koriander
1 msk honung
100 g valnötter, finhackade
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg hel paprika, rödlök och tomater på en bakplåt och baka i ugnen tills de mjuknat, 30-40 minuter. Det gör inget om skalet blir lite svart. Låt svalna något och dra sedan av skalet från paprikan, rödlöken och tomaterna. Skär allt i små bitar eller mixa kort – textur ska finns kvar. 

Hacka chili och vitlök fint och blanda med grönsaksblandningen. Tillsätt kryddorna, honung och de hackade valnötter. Smaka av med salt och peppar. Servera som dipp till grön­saker eller tillsammans med bröd.

Recept: Niina Snijder

Tips paprika & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...