Meny

Goda tomatsåsen

1 SATS

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 stor morot, finhackad
1 stjälk blekselleri, finhackad
2 msk olivolja
2 burkar hela tomater, à 400 g
2 msk hackad persilja och basilika
salt och peppar

Fräs lök, vitlök, morot och selleri mjuka i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, rör om och lägg på ett lock så att det nästan täcker. Låt koka på medelvärme i 25 minuter. Rör om då och då.

Tillsätt persilja och basilika. Låt koka i ytterligare 5 minuter. Mixa såsen en aning, den ska fortfarande ha struktur.

Koka ihop såsen till önskad konsistens. Smaksätt med salt och peppar.

Tomatsåsen går bra att frysa och är god till exempelvis pasta, kyckling och fisk.

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...