Meny

Ljummen sallad med tomat och oregano

4 PORTIONER

1 lök, finhackad
2 msk olivolja
1/2 romansallat, i 4 klyftor
salt och peppar
8–12 körsbärstomater
färsk oregano eller basilika
1 dl grovt hackade oliver

CITRONETTE:
1 msk pressad citron
1 tsk fint rivet citronskal
3 msk olivolja

Stek löken mjuk i olivolja i en vid kastrull utan att den får färg. Tillsätt salladsklyftorna och vänd runt. Salta och peppra.

Halvera tomaterna och lägg på ett fat. Vispa ihop ingredienserna till citronetten i en skål. Skeda citronetten över tomaterna, salta och peppra. Lägg den ljumna salladen på tomaterna, riv över oregano- eller basilikablad och strö över oliver.

Gott till exempelvis omelett och pasta.

Recept: Ingela Persson

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...