Meny

Vitlöksfrästa tomater med spenat och pasta

4 PORTIONER

1/2 dl fint strimlad knippvitlök
1/2 lök, fint tärnad
drygt 2 msk olivolja
1 ask körsbärstomater, delade
en nypa strösocker
1 tsk rödvinsvinäger
1 ask babyspenat
4 portioner pasta, kokt
salt och peppar
1 dl grovt riven parmesanost

Fräs vitlök och lök hastigt i merparten av olivoljan i en kastrull. Rör ner tomaterna och låt fräsa med ett par minuter. Strö över en nypa socker och vinägern. Vänd ner spenaten och rör hastigt om.

Vänd ner grönsaksblandningen i den nykokta pastan. Salta och peppra. Ringla över olivolja och strö över parmesan.

Recept: Ingela Persson

Tips spenat, tomat & vitlök

Grönt

Vitlök

Tillhör familjen liljor, tillsammans med kepalök (gul lök), röd lök, purjolök, gräslök och schalottenlök...