Meny

Purjolök- och spenatplättar

CA 10 STYCKEN

40 g pinjenötter (ca 3/4 dl)
2 dl tunt skivad purjolök
smör eller olivolja till stekning
100 g spenat, hackad
3 ägg
1 äggula
1 msk vispgrädde eller mjölk
50 g parmesanost, riven
salt och peppar

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Tillsätt smör eller olivolja och purjolök och låt fräsa i någon minut. Vänd ner spenaten och låt fräsa i ytterligare ett par minuter. Salta och peppra. Häll blandningen i en skål och låt svalna något.

Blanda ägg, äggula och grädde eller mjölk i en skål. Vänd ner parmesanosten och spenatblandningen. Smaksätt med salt och peppar.

Stek till plättar i en plättlagg eller stekpanna. Servera genast.

Tips purjolök & spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...