Meny

Nils Emils ugnsstekta lax på spenatbädd

4 PORTIONER

800 g färsk lax utan skinn och ben
(gärna mittbiten)
200 g färsk bladspenat
smör till form
salt och peppar
3 dl vispgrädde
150 g parmesanost, färskriven

TILL SERVERING:
färsk pasta, t ex tagliatelle

Sätt ugnen på 175°.

Repa spenaten. Skölj den och låt rinna av.

Smöra en ugnssäker form. Salta och peppra lite i botten på den. Salta och peppra laxen. Lägg spenaten i mitten av formen och placera laxbiten ovanpå. Slå grädden runtom och strö osten över laxen. Stek i ugnen i ca 20 minuter.

Servera gärna med nykokt färsk pasta.

Tips spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...