Meny

Spenatmuffins

ca. 12 st muffins

2 ägg
2 dl mjölk
50 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
salt och peppar
1 gul lök, hackad
1 ask babyspenat
100 g riven ost eller fetaost

Sätt ugnen på 200 grader och ställ muffinsformar på en bakplåt.

Vispa ägg, mjölk och smält smör, blanda i vetemjöl, bakpulver, salt och peppar.

Hacka löken och spenaten. Smula eller riv osten och blanda i smeten tillsammans med spenaten och den hackade löken.

Tillsätt eventuella andra kryddor efter smak.

Fördela smeten mellan muffins­formarna och grädda i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna och njut som snacks eller mellanmål.

Recept: Niina Snijder

Tips spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...