Meny

Pasta med tomatsås, spenat och ricotta

4 PORTIONER

1 stor vitlöksklyfta, hackad
en nypa torkad chili
2 msk olivolja
2 burkar hela plommontomater, à 400 g
rödvinsvinäger efter smak
salt och svartpeppar
400–500 g färsk tagliatelle
250 g färsk spenat, i mindre bitar
20 g ricotta

Fräs vitlök och chili mjuka i olivolja i en kastrull. Tillsätt tomaterna, dela dem i mindre bitar och låt sjuda till en tjock sås, ca 30 minuter. Ta kastrullen av värmen och smaksätt med lite rödvinsvinäger, salt och peppar.

Koka pastan “al dente” enligt förpackningens anvisningar. Ånga samtidigt spenaten i ett durkslag ovanpå pastakastrullen. Häll av vattnet från kastrullen och vänd ner pastan i tomatsåsen.

Servera pastan med spenat, ricotta och några droppar god olivolja.

Tips spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...