Meny

Krämig spenatsoppa

4 PORTIONER

1 lök, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
4 potatisar, skalade och skivade
1 msk olja
1 dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
1 ask babyspenat
salt och peppar
4 kokta ägg, halverade

Fräs lök, vitlök och potatis i olja i en kastrull ett par minuter utan att de får färg. Tillsätt vin, koka upp och sjud ett par minuter. Häll i buljong, grädde och låt sjuda ca 20 minuter.

Rör ner spenaten i soppan och mixa slät, gärna i en kannmixer. Smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med äggen och ett gott bröd.

Recept: Ingela Persson

Tips spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...