Meny

Sallad på bacon, blodapelsin och spenat

3–4 portioner

140 g bacon i skivor (1 paket)
100 g färsk babyspenat
1–2 stora blodapelsiner, i skinnfria klyftor
1 morot, grovt riven

DRESSING:
2 tsk fransk senap
2 msk olivolja
ca 2 msk rumstempererat baconfett
svartpeppar
(1 msk finhackad persilja)

Sätt ugnen på 200°.

Lägg ut baconskivorna på en plåt. Stek gyllenbruna i ugnen, 10–15 minuter. Låt rinna av i en sil eller ett durkslag och spara baconfettet. Strimla baconskivorna.

Blanda dressingen i en salladsskål och låt stå i rumstemperatur.

Lägg spenat, apelsin och morot i salladsskålen och blanda om. Strö över baconstrimlorna.

Vill man göra salladen matigare kan man öka mängden bacon och lägga till några kokta ägg.

Recept: Jens Linder

Tips blodapelsin & spenat

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...