Meny

Bananpannkakor med varma kryddiga apelsiner

CA 10 STYCKEN

2 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 banan
smör

VARMA KRYDDIGA APELSINER:
2 apelsiner eller blodapelsiner, skalade och tunt skivade
2 msk flytande honung
1 krm malen ingefära
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk kardemummakärnor, malda i mortel

Vispa ihop ägg och lite av mjölken. Tillsätt mjöl och vispa till en jämn smet. Blanda i resterande mjölk, salt och vaniljsocker. Mixa bananen slät och blanda ner i pannkakssmeten. Låt svälla i ca 30 minuter. Stek pannkakorna i smör, på lite lägre temperatur än vanligt.

Smält smör i en stekpanna. Lägg i apelsinskivorna, ringla honung över och strö över kryddor. Vänd skivorna försiktigt. Servera till pannkakorna med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Recept: Elisabeth Johansson

Tips apelsin, banan & blodapelsin

Blodapelsin

Apelsin betyder ”äpple från Kina” och blodapelsinen har förstås fått sitt prefix från det rödfärgade...