Meny

Apelsinmarinerad kyckling och rotfrukter

4 PORTIONER

ca 600 g blandade rotfrukter, t ex
kålrot, palsternacka, morot, potatis
ca 8 små kycklingklubbor (drumsticks)
salt och svartpeppar

APELSINMARINAD:
rivet skal av 1 apelsin och saft av 1/2
3 msk olivolja
1 msk honung
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk timjan eller rosmarin

Sätt ugnen på 175°.

Blanda ingredienserna till marinaden i en skål.

Skala rotfrukterna och skär i jämn­stora bitar. Sprid ut på en plåt till­sammans med kycklingklubborna. Häl­l över marinaden, vänd runt, salta och peppra. Stek i ugnen i 20 minuter.

Höj temperaturen till 200° och stek tills kycklingen är helt genomstekt och grönsakerna är mjuka och har fått fin färg, 10–20 minuter.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin

Apelsin

Ordet apelsin kommer av orden ”äpple” och ”Kina” och det är också i Kina apelsinen har sitt ursprung. Till...