Meny
oranges-1117628_1920

Kladdkaka med apelsin

1 KAKA

1 apelsin
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
11/2 dl vetemjöl eller dinkelsikt
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
smör och riven kokos till formen
vispad grädde till servering

 

Lyxa till det och baka en snabbfixad kladdkaka smaksatt med apelsinskal. Bjud apelsinklyftorna till och en klick vispad grädde.

Sätt ugnen på 175°C.

Riv apelsinskalet fint. Smält smöret med apelsinskalet och låt svalna lite. Rör ihop socker och ägg i en bunke.

Blanda alla torra ingredienser, vänd ner det i äggvispet, tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.

Smöra en form, gärna med löstagbar kant och strö i riven kokos. Häll i smeten och grädda kakan i ca 15 minuter.

Skala apelsinen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Låt kakan svalna lite och servera med apelsinklyftor och vispad grädde.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin

Apelsin

Ordet apelsin kommer av orden ”äpple” och ”Kina” och det är också i Kina apelsinen har sitt ursprung. Till...