Meny

Apelsinparfait med rostad kokos

4–6 PORTIONER

3 dl vispgrädde
3 äggulor
1/2 vaniljstång, urskrapad
3/4 dl florsocker
2 apelsiner
1/2 dl flagad kokos, rostad

Vispa grädden lätt, ställ åt sidan.

Vispa gulor, vaniljfrön, florsocker och 1 tsk finrivet apelsinskal ljust och luftigt i en skål. Vänd ner grädden. Häll upp smeten i en plastfilmsklädd form och ställ i frysen. Låt stå ca 6 timmar eller tills den stelnat.

Skär apelsinerna i skinnfria filéer.

Stjälp upp parfaiten på ett fat eller skär i portionsformar. Servera med apelsinsallad och rostad kokos.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin

Apelsin

Ordet apelsin kommer av orden ”äpple” och ”Kina” och det är också i Kina apelsinen har sitt ursprung. Till...