Meny

Kinakålssallad med apelsin

4 PORTIONER

1/2 kinakålshuvud
1 apelsin
1 tsk torkad rosmarin
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Skär kinakålen i tunna strimlor. Lägg i en skål.

Skär först bort ändbitarna på apelsinen så står den stadigt på skärbrädan när du skär bort resterande skal med en vass kniv. Var noga med att få bort allt det vita närmast fruktköttet. Lägg den skalade frukten i handen och skär sedan försiktigt ut skinnfria klyftor mellan varje klyftvägg.

Samla apelsinsaften i en kastrull. Koka ihop till hälften tillsammans med rosmarin.

Hacka apelsinfiléerna grovt och blanda med kålen. Vänd ner apelsinsaften, olja och vinäger. Smaksätt med salt och peppar.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin, kinakål & salladskål

Kinakål/Salladskål

Kinakålen – har som namnet antyder – odlats mycket länge i Kina och övriga delar av Asien. Den kallas också...