Meny

Halstrad lax med asiatisk coleslaw

4 PORTIONER

2 morötter, strimlade
1 lök, tunt skivad
3 dl kinakål, strimlad
2 msk sweet chili-sås
2 msk soja
1 msk ingefära, fint tärnad
1 msk fisksås
2 msk färskpressad citron- eller limesaft
1 dl jordnötter, hackade
1/2 dl thaibasilika eller koriander, hackad
500 g laxfilé
1 msk matolja

Lägg morot och lök i en skål tillsammans med kinakål.

Vispa ihop sweet chili, soja, ingefära, fisksås och citrus i en skål. Häll det över grönsakerna. Blanda och låt dra i 5 minuter. Strö i jordnötter, örter och blanda.

Skär laxen i 8 skivor. Stek den hastigt i olja i het stekpanna.

Servera salladen till laxen och eventuellt också ris.

Recept: Ingela Persson

Tips gul lök, kinakål & morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...