Meny

Pucks morotssallad

4 SMÅ PORTIONER

1/2 dl solroskärnor
3–4 morötter
4 msk olivolja
saft av 1/2 citron
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
(strimlade basilikablad)

Rosta solrosfröna i en torr stek­panna på medelhög värme. Rör om hela tiden så att de får ljus brun färg runt om. Låt svalna lite.

Skala morötterna och riv grovt på ett rivjärn. Lägg dem i en skål.

Blanda olivolja och citronsaft i en skål. Pressa ner vitlöksklyftan och smaksätt med salt och peppar. Häll dressingen över morötterna, strö över solrosfrön och blanda or­dent­ligt. Klipp gärna några basilika­blad i tunna strimlor över salladen.

Recept: Johanna Westman

Tips morot

Grönt

Morot

Moroten kommer ursprungligen från Afghanistan och var från början starkt violett. Den kom till Europa via Spanien och...