Meny

Halstrad lax med pak choy

4 PORTIONER

1/2 gurka
2 morötter
1 lök
2 dl strimlad pak choy
2 msk sweet chili-sås
2 msk soja
1 msk fint tärnad ingefära
1 msk fisksås
2 msk färskpressad citron eller lime
1 dl hackade jordnötter
1/2 dl hackad thaibasilika eller koriander
500 g laxfilé
1 msk olja

Dela gurkan på längden, skrapa ut kärnhuset. Strimla gurka och morötter. Skala och skiva löken tunt. Lägg i en skål tillsammans med pak choy.

Vispa ihop sweet chili, soja, ingefära, fisksås och citrus i en skål. Häll det över grönsakerna. Blanda och låt dra i 5 minuter. Strö i jordnötter, örter och blanda.

Skär laxen i 8 skivor. Stek den hastigt i olja i het stekpanna. Servera salladen till laxen och eventuellt också ris.

Recept: Ingela Persson

Tips gurka, morot & pak choy

Grönt

Pak choy

Under 1980-talet gjorde pak choy entré i europeiska grönsaksdiskar. Den importerades då från Kina och Japan där den...