Meny

Pak choy med wasabikrisp

4 portioner

1 pak choy
1 dl grönsaksbuljong
2 msk teriyakisås, ostronsås eller sweet chilisås
(1/4 tsk sesamolja)
1 dl wasabiärter

Skölj pak choy-ståndet och skär i strimlor på längden.

Koka upp buljongen tillsammans med vald sås och eventuellt sesam­olja i en djup kastrull. Lägg i pak choy-strimlorna, sätt på lock och koka i ca 5 minuter.

Krossa under tiden wasabiärterna i en handduk med hjälp av en kavel.

Lägg upp pak choy-stimlorna, häll på lite buljong och strö på wasabi­krosset.

Ät genast med exempelvis dumplings eller vårrullar och ris. Även gott till friterad fisk eller tofu och marinerad och stekt quorn.

Recept: Tina Hellberg

Tips pak choy

Pak choy

Under 1980-talet gjorde pak choy entré i europeiska grönsaksdiskar. Den importerades då från Kina och Japan där den...