Pak choy med wasabikrisp
4 portioner
1 pak choy
1 dl grönsaksbuljong
2 msk teriyakisås, ostronsås eller sweet chilisås
(1/4 tsk sesamolja)
1 dl wasabiärter
Skölj pak choy-ståndet och skär i strimlor på längden.
Koka upp buljongen tillsammans med vald sås och eventuellt sesamolja i en djup kastrull. Lägg i pak choy-strimlorna, sätt på lock och koka i ca 5 minuter.
Krossa under tiden wasabiärterna i en handduk med hjälp av en kavel.
Lägg upp pak choy-stimlorna, häll på lite buljong och strö på wasabikrosset.
Ät genast med exempelvis dumplings eller vårrullar och ris. Även gott till friterad fisk eller tofu och marinerad och stekt quorn.
24 recept med Pak choy
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Wok med pak choy
- Pak choy-pasta
- Rödbetor med hallondressing
- Pak choy med ponzusås
- Grön wok med pak choy
- Polkabetor med pak choy och honungsvinägrett
- Blomkål och pak choy med hoisinsås
- Pak choy med svamp & soja
- Stekta rödbetor med pak choy
- Sojastekt pak choy med chili och dill
- Råstekt pak choy med sojakokt schalottenlök
- Pak choy-nudlar
- Pak choy med wasabikrisp
- Pak choy med tofu, soja och chili
- Pak choy med soja och chili
- Pak choy med gurka och citron
- Morotssoppa med ingefära och pak choy
- Kimchi
- Ingefärsglaserade morötter med pak choy
- Buljongkokt palsternacka och pak choy
Pak choy
Under 1980-talet gjorde pak choy entré i europeiska grönsaksdiskar. Den importerades då från Kina och Japan där den...